Aanmelden e-mail­lijst

Educatief centrum Keulseweg | januari 2017

We beginnen 2017 goed met deze eerste nieuwsbrief van dit jaar, waarin:
Twee nieuwe blogs, waarvan één geschreven door een cursiste, de mogelijkheid om online een Geen woorden maar paarden coachkaart te trekken, landelijke intervisie onder leiding van een level 2 coach en natuurlijk de agenda met komende (na)scholingsmogelijkheden.
Veel leesplezier!

Fellow... of

Waarom ben ik niet uit mijn taartpunt gestapt?

De ex-buurvrouw van Fellow kon haar buurpaard nog niet loslaten. En dus ging ze naar een open dag bij de Keulseweg. De plek waar hij sinds augustus 2015 in zijn nieuwe kudde leeft. Ze kwam alleen voor Fellow, haar lieve buurpaard. Maar het werd een keer(taart)punt in haar leven....
Dit verhaal vormde de inleiding van haar level 1 reflectieverslag, en het raakte ons. We vroegen of we er een blog van mochten maken. Het mocht. Klik op de foto hiernaast om het te lezen.

Geen woorden maar paarden coachkaarten nu ook online

Kies online een kaart...

We ontvingen het leuke bericht dat in het februari/maart-nummer van Bit een stukje over de coachkaarten komt. We zijn benieuwd...!
Maar de kaarten zijn nu ook online te vinden. Leuk om een dagkaart, een kaart voor een speciaal moment of zomaar een kaart te trekken! Klik daarvoor hier of op de foto hiernaast.
De echte kaarten zijn natuurlijk te bestellen in de webshop, de opbrengst komt volledig ten goede aan de Keulseweg Foundation.

Makkelijker gezegd dan gedaan

Het Niet Weten

Het is waarin equine assisted coaching zich onderscheid van de meeste andere vormen van paardencoaching. Het lijkt zo eenvoudig maar blijkt een van de moeilijkste competenties om je als coach eigen te maken: werken vanuit het niet weten. Zeker als coachees een appèl op je doen is het soms lastig te blijven beseffen dat door de coach aangedragen interpretaties, ideeën en oplossingen op de lange termijn van weinig waarde zijn. Een coach kan faciliteren, maar de coachee zal toch écht zelf aan de slag moeten... Lees er meer over in dit blog.

Het beste voornemen voor 2017

Begeleide intervisie

Door het hele land (en in België) is het voor equine assisted coaches nu mogelijk om regelmatig deel te nemen aan zelfstandig opererende intervisiegroepen onder begeleiding van een level twee coach. Casuïstiek uit de eigen praktijk, ethische dilemma's en persoonlijke thema's kunnen dan aan bod komen.
Er is een principe verdeling in regio's van Nederland maar je kunt natuurlijk aansluiten waar het voor jou uitkomt. Kijk op deze pagina voor meer informatie en alle data in 2017 zodat je ze in je agenda kunt vrijhouden.

Agenda Klik op de betreffende (na)scholing voor meer informatie.

Systemische module 3 – Teams en organisaties | 21/22 februari 2017
Communiceren met paarden 1 | 28 februari 2017
Systemische module 4 – Leven zoals het is | 22/23 maart 2017
Verdiepingsdag Teamcoaching | 30 maart 2017
Lichaamsbewustzijn en Gewaarzijn | 11 april 2017
Communiceren met paarden 2 | 25 april 2017
BHV | 13 juni 2017
Fysieke ondersteuning van het paard | 27 juni 2017
Certificatie-update | 15/16 maart en 3/4 juli 2017

Educatief centrum Keulseweg is een toon­aangevend opleidings­instituut op gebied van coachen met (en zonder) hulp van paarden, met als basis de NOBCO geaccrediteerde opleiding equine assisted coach®.
Meer over de verschillende opleidingen, nascholing en alles wat we daarnaast nog doen om coachen met hulp van paarden te professionaliseren en onze coaches te onder­steunen, vind je op de website.

Wil je regelmatig op de hoogte blijven via onze Facebookpagina, klik dan hieronder op de button:
Wil je deze nieuwsbrief per mail ontvangen? Dan kun je je hier aanmelden.

Keulseweg 34 | 2641 PK | Pijnacker | coach@keulseweg.nl | www.keulseweg.nl