Aanmelden e-­mail­lijst

Educatief centrum Keulseweg | juni 2016

Professionalisering van ons prachtige vak is een onderwerp dat ons – net als welzijn van paarden – na aan het hart ligt. Beide onderwerpen kwamen samen in de bijeenkomst op het Instituut voor Antrozoölogie over Kwaliteit en transparantie bij interventies met paarden. In deze nieuwsbrief meer hierover. Maar we beginnen met een ander leuk nieuwtje: een nieuwe opleiding:

Geen woorden maar ervaren

Nieuw: een coachopleiding zónder paarden!

Ervaren, metaforen, (body)awareness, de natuur, de ander(en), oordeelloosheid en een open houding. Een aantal factoren die equine assisted coaching een van de meest effectieve en krachtige methodieken in het coachveld maken.
Maar niet iedereen wil met paarden coachen of gecoacht worden. Daarom ontwikkelden we EMC: ervaringsgericht metaforisch coachen®. Dezelfde krachtige methodiek maar nu toepasbaar voor iedere coach op iedere plek. Meer weten over deze bijzondere nieuwe opleiding? Kijk dan op deze pagina.

Kwaliteit en transparantie bij interventies met paarden

Bijeenkomst Instituut voor Antrozoölogie

30 mei j.l. namen we op uitnodiging van het Instituut voor Antrozoölogie (IvA) deel aan een overleg waarin werd gekeken of “een herkenbaar kwaliteitssysteem kan worden opgesteld dat leidt naar een breed gedragen professionalisering en certificering in het uitvoeren van dierondersteunde interventies”. Herkenbare kwaliteitscriteria zijn niet alleen van belang voor cliënten, opleiders en aanbieders; het kan ook richtinggevend zijn voor overheid en zorg­verzekeraars. Een verslag van de eerste bijeenkomst lees je in dit blog.

Agenda

Open dag | 17 juli 2016
Communiceren met paarden 1 | 27 oktober 2016
Communiceren met paarden 2 | 10 november 2016
Systemische module 1 – Systemische basiskennis | 6 en 7 december 2016
Systemische module 2 – Opstellen in coachsessies | 9 en 10 januari 2016
Opleiding ervaringsgericht metaforisch coach | januari 2017
Verdiepingsjaar (level 2) | januari 2017
Kindercoaching | januari 2017

Klik op de betreffende (na)scholing voor meer informatie.

Kwaliteitregister voor de equine assisted coach

Zoek je een goede coach?

Kijk dan eens op www.kreac.nl. Je vindt daar gecertificeerde equine assisted coaches en therapeuten die zowel met als zonder paarden werken en die middels hun registratie in KREAC aangeven belang te hechten aan kwaliteit, professionaliteit en integriteit. Je kunt een coach zoeken op naam of specialisme, via de zoekfunctie, of op de kaart van Nederland kijken wie er in jouw buurt coacht. Op de Facebookpagina van KREAC vind je evenementen, workshops en andere aanbiedingen van KREAC-coaches.

Educatief centrum Keulseweg is hét opleidingsinstituut op het gebied van coachen met (en zonder) hulp van paarden.
Meer over de verschillende opleidingen, nascholingmogelijkheden en alles wat we daarnaast nog doen om coachen met hulp van paarden te professionaliseren en onze coaches te ondersteunen, vind je op de website.

Wil je deze nieuwsbrief aan iemand doorsturen dan kan dat makkelijk via deze button
Wil je deze nieuwsbrief per mail ontvangen dan kun je je hier aanmelden. Het laatste nieuws is ook altijd te vinden op onze nieuwspagina of op de sociale media.

Keulseweg 34 | 2641 PK | Pijnacker | coach@keulseweg.nl | www.keulseweg.nl