Aanmelden e-mail­lijst

Educatief centrum Keulseweg | november 2017

We hebben in deze nieuwsbrief weer een aantal berichten voor je, een blog, een nieuwe nascholingspagina en de agenda.
En... misschien is het je al opgevallen? We hebben een nieuw logo! Van het handletter logo met krullen naar een strak design: het was tijd voor vernieuwing. We zijn heel erg blij met deze beweging die eigenlijk wel een beetje symbool staat voor hoe we als opleider in het leven willen staan: vernieuwend, net even anders en altijd in beweging...
Veel leesplezier!

Verdriet, blijdschap, humor... emoties en empathie bij dieren

Antropomorfisme of ontkenning?

In dit blog onderzoeken we, enigszins verwonderd, waarom antropomorfisme (het toeschrijven van menselijke eigenschappen, ideeën en emoties aan dieren) tot ver in de twintigste eeuw uit den boze was.
Wij herkennen namelijk bijna alle menselijke eigenschappen en emoties in dieren. En in coachsessies met paarden maken we vaak juist gebruik van antropomorfe projectie: van wat een coachee of cliënt ziet in wat het paard doet en wat hij of zij daaraan toeschrijft. Lees er meer over in dit blog.

29 en 30 november – Systemische module 1

De kunst van het helpen

Deze eerste van vier systemische modules die gewijd zijn aan de systemische benadering van individuele coachees en teams, staat in het teken van "De kunst van het helpen" en gaat vooral over jouzelf:
Waar sta jij als coach in het contact en in het proces van de coachee?
Je onderzoekt je eigen systeem en gaat op zoek naar de plek in jezelf die Hellinger het "lege midden" noemt. Zijn boek is leidraad voor deze module.
Klik hier voor meer info en aanmelden. De modules zijn los van elkaar te volgen.

Equine assisted coaches delen hun ervaring en kennis

Nascholing door en voor coaches

Vorige winter verscheen een nieuwe rubriek op de Keulseweg website: nascholing voor en door coaches, waarin we de ruimte gaven aan collega's die hun ervaring, kennis en specialismen met elkaar delen in een gevarieerd aanbod van cursussen en workshops.
Onafhankelijk van de Keulseweg, door de coaches zelf georganiseerd. De enige voorwaarde is dat de inhoud past binnen de filosofie en beroepscode van equine assisted coaching en gefaciliteerd wordt door een equine assisted coach.

Een plekje vrijgekomen...!

Kinderen en paarden

Jeugdhulp is geen kinderspel, is het motto van het SKJ, dat in oktober de opleiding equine assisted kindercoach® weer voor drie jaar accrediteerde.
En daarom krijg je in deze inspirerende opleiding niet alleen veel op kinderen afgestemde werk­vormen, maar ook diepgaande kennis over kinderen en hun ontwikkeling, en alles wat je in het proces van begeleiding tegenkomt. Onder leiding van ervaren docenten die zelf midden in de praktijk staan.
Door een afmelding is er een plekje vrijgekomen (start 31 januari)!

Agenda Klik op de betreffende (na)scholing voor meer informatie.

Verdiepingsjaar equine assisted coach® level 2 | februari 2018
Opleiding equine assisted coach® level 1 | februari 2018
Systemische module 1 – Systemische basiskennis | 29/30 november 2017
Systemische module 2 – Opstellen in coachsessies | 15/16 januari 2018
Communiceren met paarden 1 | 28 februari 2018 Extra datum!
Teamcoaching | 12 april 2018
Lichaamsbewustzijn en gewaarzijn | 19 april 2018
Omgaan met emoties – EFT (Emotional Freedom Techniques) | 3 juli 2018
Overzicht van alle nascholingen

Kwaliteitsregister voor de equine assisted coach

Zoek je een goede coach?
KREAC

Op de website van KREAC vind je onze gecertificeerde coaches en therapeuten die samen­werken met paarden en belang hechten aan kwaliteit, professionaliteit en integriteit. Je kunt een coach zoeken, bijvoorbeeld op de kaart van nederland of via de zoekfunctie.
Volg de Facebookpagina van KREAC voor informatie, workshops en evenementen van onze coaches.

Educatief centrum Keulseweg is een toon­aangevend opleidings­instituut op gebied van ervaringsgericht coachen in samenwerking met paarden, met als basis de NOBCO geaccrediteerde opleiding equine assisted coach®. Kijk voor meer informatie op de website of op www.kreac.nl.
Je kunt onze Facebookpagina volgen als je regelmatig(er) op de hoogte gehouden wilt worden.
Als je deze nieuwsbrief per mail wilt ontvangen kun je je hier aanmelden voor onze mailinglist.

Keulseweg 34 | 2641 PK | Pijnacker | coach@keulseweg.nl | www.keulseweg.nl