mei 2020

Het leven lijkt na 16 maart te hebben stilgestaan, maar niets is hier aan de Keulseweg minder waar. Na aanvankelijke twijfel of ons vak zich wel leent voor online lesgeven zijn we de uitdaging aangegaan. Theorie kun je immers prima online doen. Dus hebben we presentaties en thuisopdrachten gemaakt en online lesdagen georganiseerd. Vinden we dat ideaal? Nee, liever zijn we met elkaar en de paarden in contact, maar alles beter dan helemaal niks!

Ondertussen is er ook geverfd, getimmerd, is er een nieuwe koffiehoek gemaakt en zijn er voorbereidingen getroffen om het Protocol verantwoord naar een opleiding goed te kunnen volgen.
Duimen jullie dat we 1 juni weer kunnen beginnen? Want we staan allemaal te popelen.

Blijf gezond en hopelijk tot snel!

Nieuw artikel: verklaringsmodellen

Waarom paarden?

Het is een veelgestelde vraag: Waarom werk je in hemelsnaam met paarden? Wat kan een paard nou toevoegen dat wij als coach of therapeut niet kunnen? Waarom haal je je het gedoe op de hals van zo'n groot, onvoorspelbaar dier, werk je op een vreemde plek waar je te maken hebt met externe factoren en onvoorspelbare weerselementen? We hebben een artikel geschreven waarin we vanuit een aantal psychologische perspectieven uitleggen waarom.

Tijdelijk volledig online toegankelijk

Online coachen met de coachkaarten

In deze moeilijke tijden van paard- en contactarm coachen hebben we besloten de coachkaarten naar een online versie om te bouwen en tijdelijk voor alle coaches volledig toegankelijk te maken.
Een (afstands)overbruggende tool die inspiratie en projectiemogelijkheden biedt en waarmee de paarden er ook nog een beetje bij zijn, zelfs via je beeldscherm of smartphone!
Lees eerst hier hoe het werkt. Veel plezier en mooie sessies gewenst.

Contactberoepen mogen weer

Coaches weer aan de slag!

Sinds 11 mei mogen contactberoepen, met inachtneming van een aantal strenge maatregelen, weer aan het werk. Voor veel coaches het moment om de werkzaamheden ook weer op te pakken. Fijn dat we juist in deze tijden weer ondersteuning kunnen bieden. Op deze pagina hebben we de maatregelen samengevat en aangevuld met wat praktische tips en handvatten. We hopen van harte dat de opleidingen per 1 juni ook weer van start mogen!

Gewijzigde agenda

Systemisch werken met Teams & Organisaties | 4/5 juli 2020
Trauma en Traumaherstel | 3 juli 2020
Omgaan met emoties – Emotional Freedom Techniques | 20 juni 2020
Teamcoaching met paarden | 24 juni 2020
Certificatie-updates | juni/september 2020
Opleidingen:
Equine assisted coach level 1 | start 18 september 2020
Equine assisted kindercoach | start 2 september 2020
Psychosociale Basiskennis | start 9 september 2020

Educatief centrum Keulseweg is al sinds 2009 een toon­aangevend en voor velen inspirerend opleidings­instituut op gebied van ervaringsgericht coachen in samenwerking met paarden, met als basis de door de NOBCO op practitioner niveau geaccrediteerde opleiding equine assisted coach®, waar al bijna 1000 studenten met succes en ­plezier hun certificaat haalden en waarvan er velen van het coachen met paarden hun vak maakten.

EMCC NOBCO SKJ CRKBO NRTO keurmerk KREAC

Keulseweg | Pijnacker | coach@keulseweg.nl | www.keulseweg.nl