Educatief centrum Keulseweg | december 2018

Zelfkennis is het begin van alle wijsheid

2019... 10 jaar wijze lessen van de Keulseweg kudde. Want in 2019 bestaat de opleiding equine assisted coach 10 jaar!
Wat een reis. Wat een proces van ontwikkelen, leren, doceren en inspireren.
Paarden, docenten en studenten, wat zijn we innig dankbaar voor alles wat we mochten leren. Van elkaar, met elkaar. Voor alles wat we hebben opgebouwd. Voor alles wat we hebben bereikt voor paarden, voor mensen, voor het vak.

We verheugen ons op een feestelijk jaar!
En op volgende jaren waarin we de reis met evenveel visie, enthousiasme en inzet zullen voortzetten.

Als tegenhanger van ons motto geen woorden maar paarden is de inspiratie voor onze eindejaarswens de afgelopen jaren steeds een woord. En dit jaar kwam het woord wijsheid in ons op. Deze zomer vroegen we onze studenten een wijze les van, of leerzame ervaring met een van onze paarden in de afgelopen 10 jaar, met ons te delen.
Wat was het een feest om de reacties te lezen. Soms uitgebreid, soms kort maar krachtig. We verzamelden ze in een prachtig vormgegeven bloemlezing, precies zoals ze binnenkwamen. Het werd een boek geheel in stijl van de Keulseweg: weinig woorden en alle ruimte voor de paarden en het verhaal van de coachee.

Het boek is een ode aan de wijsheid van de Keulseweg kudde én de coachee.

wijsheid zelfst.naamw. (v.)
wijs-zijn; (wijs: verstandig, door ervaring geleerd; van gezond verstand, van goed overleg getuigend:)

Zelfkennis is het begin van alle wijsheid, luidt het gezegde. En dat vat eigenlijk wel zo'n beetje alles samen, waar wij als coaches met de paarden dagelijks mee bezig zijn. We hoeven daar verder dan ook niets meer aan toe te voegen, behalve dan:

Wij wensen je in 2019 geluk, gezondheid en... heel veel wijsheid.

De e-book versie is ons kerstcadeau voor jou! Pak het pakje op bovenstaande foto uit, door erop te klikken. Op grotere devices komt het boek het best tot zijn recht. Veel lees- en kijkplezier!

Namens het hele team van de Keulseweg,
Raymond, Marjolijn, Bloem, Puk, Oude Bloem, Pasja, Bo, Merlijn, Fellow